Det er eplesesong, og jeg har plukket masse epler, så mange at jeg må lage masse godt av disse. Denne gangen ble det eplesyltetøy(kan jo ikke spise kake hele tiden..;) ). Det er så enkelt. Alle klarer dette! Du trenger epler, sitron, vann og evt. noe søtningsmiddel (sukker, sukrin etc). Slik kan det gjøres:
- Ha vann og sitronskiver i en kjele, slik at vannet dekker eplebitene.
- Vask, skrell og kutt opp eplene i større biter og ha de raskt i kjelen med sitronvannet. Da unngår du at eplene blir brune.
- Når du har skrelt nok epler (jeg tar ca mål, så ca 1 kg), ta ut sitronskiver og hell ut vannet.
- Ha i nytt vann (ca 1-2 dl, bare sånn at du har litt i bunn av kjelen til å koke eplene og ikke steke de).
- Kokes under lokk i ca 10-15 min til mos, husk å røre jevnlig.
- Mine epler ble til mos lett, og jeg trengte ikke benytte en stavmikser. Men det kan du gjøre dersom du trenger det. Mos til ønsket konsistens.
- Smak på syltetøyet og vurder om du klarer å spise denne usukret. Det ville nok være det sunneste.
- Dersom du ønsker å benytte et søtningsmiddel kan du gjøre det. Pass på å smake underveis slik at du ikke får en altfor søt mos.
- Avkjøl syltetøyet og ha det i steriliserte syltetøyglass.
- Dersom du ikke har tenkt å spise syltetøyet forholdsvis raskt, frys det ned, og ta det opp og nyt det en deilig vinterkveld. Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar